Prachov 1.10.2022

PRACHOVSKÉ  VYHLÍDKY

3.ročník  PĚŠÍ  orientační hry dvojic či trojic

fotky 2022

výsledky najdete v rubrice WRC

Podívejte na předloňské fotky 2020  a  fotky 2021

___________________________________________________________________

KDY:           sobota 1. října 2022

KDE:                     Prachovské skály, Turistická chata (https://www.chata-prachov.cz/)

PŘIHLÁŠKY:         na webu horolezeckého klubu RAČ  hk-rac.cz do úterý 27.9. , pro opozdilce bude jen černobílá mapa, , startovné 200 Kč/osobu při prezentaci v pátek večer nebo v sobotu ráno. Cena vyjde skoro na každého 🙂 Kdo chce ubytování, hlaste se co nejdřív – napište to do poznámky v přihlášce.

UBYTOVÁNÍ:       Od pátku do neděle je domluvené ubytování na Turistické chatě (ve vlastním spacáku 200 Kč/noc, s povlečením 500 Kč/noc, možno snídani 150 Kč),  do přihlášky pište, jestli a jaké chcete. Kapacita je cca 30 lidí.

PRAVIDLA:          Scorelauf s časovým limitem 5 hodin. Bodované kontroly budou na vyhlídkách a dalších turisticky významných a zajímavých místech. Na startu dostanete čistou mapu Prachovských skal a orienťáckou mapu Přivýšina. Dále popisy s bodovým hodnocením a průkazku (kartu) s otázkami, na kterou budete psát odpovědi případně označíte průchod jednotlivými kontrolami.  V terénu bude na trase připravená řada lanových překážek, které budou také bodově ohodnocené. Některé půjdou absolvovat bez vybavení, na některé bude potřeba sedák, odsedka, jistíto-slaňovátko, prusíky a doporučená přilba.  Některé překážky stačí, když překoná jeden člen družstva, u některých je potřeba spolupráce dvou členů. Vybavení si berte svoje, ale v případě nouze bude pár sedáků k zapůjčení. Start a cíl je v Turistické chatě, startuje se od 10:00 do 11:00 hod v intervalech 2 minuty. Za překročení časového limitu je bodová penalizace. Aby měli šanci i ti pomalejší, tak bude i pár bodovaných otázek týkajících se Prachovských skal a lezení v nich.

VYBAVENÍ:           tužka, sedák, odsedka, dlouhé prusíky, jistíko-slaňovátko, přilba, čelovka, mobil, (horolezecký průkaz)

BEZPEČNOST:     Každý se účastní na vlastní nebezpečí, děti v doprovodu dospělé osoby. Členové družstva se musí stále držet na dohled. Každý se zavazuje dodržovat pravidla pohybu v chráněném území a hygienická pravidla.

VYHODNOCENÍ:  vyhlášení výsledků u krbu v Turistické chatě cca v 19 hodin, pokračuje  volná zábava a hodnocení hrdinských činů. Berte si hudební nástroje.

NEDĚLE:              podle osobních preferencí a počasí lezení, turistika, kolo, sběr lesních plodin.

Těší se na vás organizátoři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

css.php